YHDESSÄ

USKOTAAN YHDESSÄ MAHDOLLISUUKSIIN

Avoimia työpaikkoja oli Tilastokeskuksen mukaan keväällä noin 60 000 (kvartaali 1/2024). Jokaiseen avoinna olevaan työpaikkaan valitaan se yksi. Mahdollisuuksia on, kunhan työnhakija ja avoin työpaikka kohtaavat.

Remmi on auttanut 113 henkilöä työllistymään, ja näiden lisäksi heistä kymmeniä on ohjattu väliaikaisiin tehtäviin ja sijaisuuksiin aina uudestaan ja uudestaan. Täytyy sitkeästi jaksaa uskoa, että työllistyminen on mahdollista. Lisäksi täytyy haluta ottaa työtä vastaan.


Remmin työllistämistä henkilöistä esimerkiksi 14 työntekijää on palkattu Remmin omaan toimintaan. Jokainen heistä on ollut vapaa resurssi, eli työtön työnhakija tai opiskelija. Remmissä virtuaalikonttorilla työskentelyn aikana heistä moni on hakenut työtä oman paikkakuntansa yrityksiin ja yhdistyksiin. Osalle on myös soitettu ja tarjottu uutta työtä heidän Remmin työsuhteen aikana. Näin Remmi on pystynyt toimimaan ponnahduslautana.

Töissä olevat tuntuvat ”kelpaavan” työttömiä paremmin. Siksi on erityisen tärkeää ensin koittaa työllistyä lähes mihin tahansa, ja tämän jälkeen avautuu uusia mahdollisuuksia. Remmi auttaa ja rohkaisee kaikkia harkitsemaan ja kokeilemaan avoimesti alan tai uran vaihtoa, jotta pääsisi uuteen alkuun ja saisi otteen työnsyrjästä.

Olemme jokaisesta työllistymisestä onnellisia ja ylpeitä. Kaikki työllistymiset ovat aitoja Remmin arvojen mukaisia onnistumisia! Onnistumisia syntyy, kun uskoo mahdollisuuksiin ja halua ottaa työtä vastaan.

Suomen hallitus tukee työllistämistä

Hallitusohjelmassa on työllistämistä edistäviä tukia, tavoitteita ja toimenpiteitä.

Tuista palkkatuki ja työvoimakoulutukset ovat erittäin toimivia. Suosittuja ovat myös ammatillinen työvoimakoulutus ja yhteishankintakoulutukset (mm. Rekry-, Täsmä- ja  Muutoskoulutus). Etenkin palkkatuen ja työvoimakoulutuksen avulla työnantajan kynnys uskaltaa työllistää madaltuu, ja työnhakijalle tarjoutuu mahdollisuus rohkeasti lähteä kohti uutta. Kummankin tuen käytöstä meillä Remmissä on erittäin positiivisia kokemuksia. Usko mahdollisuuksiin ja ole yhteydessä, niin selvitämme yhdessä mitä uutta voisimme sinulle keksiä.

Tavoitteista ja toimenpiteistä hallitusohjelmassa on mainittu esimerkiksi työelämässä aliedustettujen ryhmien toimintaohjelmat ja ikäsyrjinnän torjunta mm. siten, että iäkkäämpien työllistämiseen liittyviä taloudellisia velvoitteita kevennetään. Esimerkiksi yli 55-vuotiaina aidosti uusina työntekijöinä palkatuista henkilöistä yrityksille syntyvä työnantajien työeläkemaksun maksuluokka­vaikutus poistetaan.

Suosituista tuista, tavoitteista ja toimenpiteistä löytyy artikkelin lopussa lisätietoja lähteinä mainituista linkeistä ja niiden perässä olevasta luettelosta.

Remmi on mukana talkoissa

Remmissä panostetaan siihen, että saadaan työllistymistä haluavat timantit työllistettyä tutustumalla heihin, suosittelemalla heitä ja kohdentamalla heidät resursseina sinne, missä heitä tarvitaan. Avoin vuorovaikutus valtion, kuntien, kaupunkien ja yrityksien kanssa on Remmille kunnia-asia. Etsitään yhdessä näitä timantteja, ja kohdistetaan vapaat resurssit juuri siihen tehtävään, missä tarvetta kulloinkin on.

Yhdessä kohti parempaa työelämää ja työllistymistä.

Tämän Remmi Ajankohtaista -artikkelin kirjoittaja on Nina From, Remmin osakas ja tukiryhmän jäsen

Lähteet: Tilastokeskus, Valtioneuvosto, Työmarkkinatori, TE-palvelut

https://stat.fi/julkaisu/clmrr31rn6jjq0ausa9f0of3v
https://valtioneuvosto.fi/hallitukset/hallitusohjelma/#/4/0
https://tyomarkkinatori.fi/palvelut/fd36aba2-d7ba-4616-be66-5072b5e57963/palkkatuki-tyonhaun-apuna
https://toimistot.te-palvelut.fi/uusimaa/paikallisetpalvelut/tyovoimakoulutukset
https://tyomarkkinatori.fi/palvelut/0f43cc47-de92-4f1e-b3a8-b3524b32cb92/tyovoimakoulutus
https://toimistot.te-palvelut.fi/uusimaa/paikallisetpalvelut/tyovoimakoulutukset/rekrykoulutus

Hallitusohjelman tavoitteissa on mainittu muun muassa seuraavaa:

  • uudistaa työvoimapalveluiden toimintaa yhteistyötä kehittämällä eri toimijoiden kesken
  • parantaa yksityisten toimijoiden tiedonsaantia työttömistä työnhakijoista näiden auttamiseksi
  • laajentaa IPS – Sijoita ja valmenna! -toimintamallia osatyökykyisten työllistämiseksi
  • uudistaa palkkatukea ja kohdistaa sitä erityisesti yksityiselle ja kolmannelle sektorille
  • tukea Pk-yrityksiä työtehtävien uudelleenjärjestelyssä matalan vaativuustason tehtävien luomiseksi
  • kehittää työn ja perheen yhteensovittamista tukevia palveluita tukemaan erilaisia perhetilanteita ja vuorotyön tekemistä
  • poistaa työelämässä esiintyviä syrjiviä käytäntöjä ja rakenteita edistämällä syrjintää koskevan lainsäädännön noudattamista
  • edistää vammaisten ja osatyökykyisten arvostusta työelämän täysivaltaisina jäseninä esim. lisäämällä kannustimia ja edistämällä työelämäpolkuja. Hallitus ottaa käyttöönsä osatyökyvyttömyyden ja täyden työkyvyttömyyseläkkeen lineaarimallin, joka tukee palkan ja eläkkeen yhteensovittamista, niin että työnteko kannattaa aina.